top of page

O MAΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ


Η μέρα ήταν λιόλουστη, η θάλασσα λάδι και η παρέα μεγάλη κι ορεξάτη για βόλτα. Συνθήκες ιδανικές για ένα μικρό ταξίδι στο γειτονικό Μεσολόγγι, αφού το άγγιγμα της άνοιξης μας καλούσε ν ανέβουμε στις μηχανές και να φύγουμε.

Μπότες ,φόρμες, γάντια, κράνη,σακίδια .Ολα έτοιμα και με το πρώτο φως της μέρας, συνεπείς όλοι στο ραντεβού μπροστά από το καράβι για το δρομολόγιο Ζάκυνθος- Κυλλήνη.

15 μοτοσυκλέτες,διαφόρων κατηγοριών, στο δρόμο Πύργου- Πάτρας. Κίνηση αραιή γιά Κυριακή πρωί. Μέτριες ταχύτητες και μιά αστραφτερή πειθαρχημένη φαλαγγα που προσφέρει ένα ωραίο θέαμα. Οι φορτηγατζήδες από απέναντι ανάβουν τα φώτα ή κορνάρουν,για να χαιρετήσουν την ομάδα.

Στην πρώτη στάση, λίγο πριν την Κάτω Αχαγιά και ενώ οι περισσότεροι ανάβουμε τσιγάρο, ακούγεται ο θόρυβος των μηχανών που πλησιάζουν. Ειναι οι φίλοι από τη λέσχη μοτοσυκλέτας Αμαλιάδας που μας προσπερνούν κορνάροντας.

Στο Μεσολόγγι εχει δοθεί το ραντεβου όλων των μοτοσυκλετιστων της βορειοδυτικής Ελλάδας. Η εικόνα και μόνο των ''Αμαλιαδαίων'' μας φτιάχνει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Μετά τη γέφυρα του Ρίο συναντάμε τους Πατρινούς.

Δρόμοι ιδανικοί -λόγω του τοπίου- για μοτοσυκλέτα ,αλλά δυστυχώς όχι ασφαλείς, αφού στο μεγαλύτερο κομμάτι τους κρύβουν παγίδες όπως λακούβες ή κοψίματα. Παρ' όλα αυτά η διαθεσή μας είναι εξαιρετική και η όρεξη για χιλιόμετρα ακόρεστη.

Ο μαγικός κόσμος των δύο τροχών....

Στην παραλία του Μεσολογγίου, μας περιμένει μιά μεγάλη έκπληξη. Εκατοντάδες μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει ήδη και έχουν παρκάρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Τα κανάλια με τα βαρκάκια, οι πάγκοι των ψαράδων και η θάλασσα μας φτιάχνουν ακόμα περισσότερο την διάθεση.

Οι οργανωτές ξεπερνούν τον εαυτό τους και όλα γίνονται με μοναδική τάξη.

Γιάννενα, Αρτα, Φωκίδα, Αγρίνιο, Πάτρα, Αίγιο, Κιάτο, Αμαλιάδα, Ζάκυνθος, Καλαμάτα. Μία μία οι αποστολές φτάνουν στην παραλία που ξεχειλίζει μοτοσυκλέτες.

Αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, βγάζουν τα κράνη κι απολαμβάνουν το θέαμα. Τα μαγαζιά γεμάτα κόσμο. Τα εστιατόρια,τα καφέ, τα εμπορικά,τα βενζινάδικα.

''Αυτό είναι ανάπτυξη'' μου λέει ο Δήμαρχος της πόλης.

Η πρώτη πραγματική μέρα της άνοιξης μας χαμογελάει κι όσο περνάει η ώρα τόσο πιό πολύ μας φτιάχνει το κέφι.

Η πρώτη μας φετεινή βόλτα ήταν εξαιρετική.

Ανανεωσαμε το ραντεβού μας και ειλικρινά δεν βλέπουμε την ώρα για την επόμενη εκδρομή. Ο μαγικός κόσμος των δύο τροχών, είναι ο δικός μας κόσμος.


δημοφιλή
πρόσφατα
αρχείο
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page