top of page

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: ΗΡΕΜΗ ΟΜΟΡΦΙΑ (video)


Ταξιδέψαμε στην Ηρακλειά τον Ιούλιο του 2015. Και θα το ξανακάνουμε ευχαρίστως και τούτο το καλοκαίρι.

Σε αυτό το νησάκι των Μικρών Κυκλάδων δεν χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο. Τα περισσότερα περιστρέφονται σε κοντινές αποστάσεις. Αλλά και οι μακρυνές διαδρομές είναι ικανές να γίνουν με τα πόδια.

Τον Ιούλιο οι τιμές ήταν σχετικά normal. Όχι, φυσικά, σε όλα τα ταβερνάκια και εστιατόρια του νησιού (μην φανταστείτε ότι διαθέτει πολλά).

Αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε το νησί με τα παιδιά σας, καλό θα ήταν να προμηθευθείτε αντιπυρετικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Φαρμακείο δεν υπάρχει. Μόνον αγροτικός γιατρός.

Εάν είστε καπνιστής, προμηθευθείτε τα απαραίτητα σας από πριν.Στο νησί δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ. Κανά δυο παντοπωλεία με τσιμπημένες τις τιμές που δεν υπάρχει λόγος εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να τα επισκεφθείτε σε τέτοιες εποχές οικονομικής έντασης και κυρίως αβεβαιότητας.

Πηγαίνετε στην Ηρακλειά για να απολαύσετε τις πραγματικά υπέροχες παραλίες, τα εξαιρετικά νερά και εάν είστε τυχεροί μπορεί και να συναντήσετε κάποιο περίεργο πλασματάκι - θησαυρό της καθαρής θάλασσας - να επιπλέει δίπλα στα πόδια σας. Μην το πειράξετε, απλά ειδοποιήστε έναν από τους ψαράδες του νησιού κι αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν!

Μας συνέβη κάτι ανάλογο. Ένα μεγάλο γυαλιστερό καταπράσινο πραγματάκι βρισκόταν στα ρηχά. Βασικά έμοιαζε με τεράστια τσούχτρα! Όμως, δεν ήταν. Ήταν ένας «ποντικός» της θάλασσας, όπως μας είπαν οι ψαράδες που τον ξαναβούτηξαν στη θάλασσα.

Εάν θέλετε να γνωρίσετε ανθρώπους, να ζήσετε ήρεμα, να περάσετε ξέγνοιαστα και να κολυμπήσετε πολύ, η Ηρακλειά είναι ο κατάλληλος τόπος τούτης της χώρας.

Εάν έχετε και μέρες στη διάθεσή σας, ακόμη καλύτερα, διότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Σχοινούσα, η Δονούσα κτλ.

Εμείς, βέβαια, δεν πήγαμε πουθενά! Μόνον στην Ηρακλειά!

Για φαγητό πηγαίναμε στο «Πέρα Πάντα», ένα ταβερνάκι ακριβώς δίπλα από την παραλία όπου κάναμε μπάνιο, το οποίο είναι ανοιχτό από το πρώι μέχρι αργά το βράδυ. Πολύ καθαρό σπιτικό φαγητό με πολύ καλές τιμές.

Ελπίζουμε να παραμένει το ίδιο και τούτο το καλοκαίρι!

δημοφιλή
πρόσφατα
αρχείο
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page